DAV Herhaling

De DAV Herhaling cursus is een vervolg op de DAV Herhaling cursus maar ook bedoeld als hercertificering cursus voor het oude DAV certificaat. Met dit examen rond u de totale DAV-opleiding af en ontvangt u het persoonscertificaat om veilig asbest te mogen verwijderen. Hierna bent u volledig gecertificeerd en voldoet u aan de SC-530 norm voor het verwijderen van asbest. 

Asbest kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is van belang om verantwoord te werk te gaan als je asbest tegenkomt. Werken met asbest is daarom gebonden aan strenge regels. Actuele  theoretische en praktische kennis hoe je veilig asbest kunt verwijderen en hoe je riscico’s wegneemt is essentieel.

Asbest verwijderen of saneren is specialistisch werk waarvoor je fit moet zijn. Hiervoor wordt je eerst wettelijk medisch gekeurd. Ook is het dragen van een op maat gemaakt masker verplicht. Insignia Opleidingen biedt hiervoor een medische keuring en Face Fit-test aan.

industrial_worker_png11442

Neem contact op voor meer informatie.

Contactformulier

De volgende onderwerpen worden in de cursus besproken:

In de cursus DAV Herhaling(Asbestverwijderaar) leer je zorgvuldig om te gaan met gebruiksmaterialen, apparatuur en instructies voor in het werkveld. Basiskennis over asbest en de geldende wetten en regels komen aan bod. Daarnaast wordt veel geoefend met technieken om asbest te verwijderen. Dit gebeurt in de volledig goedgekeurde asbestruimte van Insignia Opleidingen waarin ook het praktijkexamen wordt afgelegd.

Als het examen met goed gevolg wordt afgelegd ontvang je het persoonscertificaat DAV-2 waarmee je aantoont dat je vakbekwaam bent om asbest te kunnen verwijderen. Dit certificaat is 3 jaar geldig. Met de cursus DAV Herhaling van Insignia Opleidingen ben je al goed opgeleid en gecertificeerd om als DAV’er aan de slag te gaan.