BHV Ontruimingsoefening

Met een table-top-ontruimingsoefening kun je aan de hand van een scenario een
ontruiming simuleren die letterlijk ‘op tafel’ wordt gespeeld. Een table-top ontruimingsoefening is een veilige interactieve vorm van oefenen als voorbereiding op een daadwerkelijke ontruiming. De training start met een voorlichting en instructie, gevolgd door een table-top-ontruimingsoefening waarmee we een ontruiming simuleren. Het laatste onderdeel is de fysieke ontruimingsoefening. We gaan met gezamenlijk bedachte scenario’s aan de slag in het gebouw en we evalueren elkaars optreden. Tijdens de oefening wordt gebruik gemaakt van een LOTUS-slachtoffer (Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers).

Voor wie
Bedrijven die een jaarlijkse verplichte ontruimingsoefening moeten organiseren.

Vooropleiding
Een geldig BHV en BHV-Ploegleider diploma.

Kosten
€ 595,- per persoon. Dit bedrag is inclusief twee plattegronden, gelamineerd en op A0-formaat, gebruik van ensceneringsmiddelen, 1 LOTUS-slachtoffer en een uitgebreid verslag met conclusies en aanbevelingen. Extra plattegronden zijn mogelijk tegen meerprijs. Inzet extra LOTUS-slachtoffer € 85,-, extra instructeur of observator € 120,-. Alle bedragen zijn exclusief BTW..

Inhoud:

Het BHV Ontruimingsoefening totaalpakket bestaat uit drie delen:

  1. Voorlichting en instructie bespreken van de ontruimingsprocedure.
  2. Table-top-ontruimingsoefening Het schetsen van diverse scenario’s en droog oefenen met de plattegronden van het bedrijf. Bewustwording procedures en wijze van samenwerken.
  3. Fysieke ontruimingsoefening Oefenen met ontruimen, na afloop bespreken we hoe het ging en spelen we het zo nodig nog eens na.

Bij de oefeningen maken wij gebruik van ensceneringsmiddelen zoals rookmachines, brand- en/of gaslucht, slachtoffers (LOTUS en/of pop). De bedrijfshulpverleners worden bij een ontruimingsoefening begeleid door een ervaren veiligheidsinstructeur of observator.

Contact

Indien u meer informatie wenst te ontvangen kunt u onderstaand contactformulier invullen. Vervolgens wordt er met u contact opgenomen. U mag ons natuurlijk ook bellen 010-5119966.

Neem contact op voor meer informatie.

Contactformulier