Hijsen – Rigging – Slinging

Autolaadkraan < 10 ton meter

1 dag

Chauffeurs van vrachtauto's en expeditiemedewerkers die bij laad- en loswerkzaamheden regelmatig gebruik maken van een autolaadkraan.

Autolaadkraan < 10 ton meter

Machinist autolaadkraan met hijsfunctie > 10 ton

7 dagen

Personen die willen gaan werken als machinist op een autolaadkraan (ALK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).

Machinist autolaadkraan met hijsfunctie > 10 ton/

Machinist grondverzetmachine met hijsfunctie

6 dagen (excl. examen)

Personen die reeds werken als machinist op een grondverzetmachine en naast de grondverzetwerkzaamheden ook hijswerkzaamheden moet verrichten >10 ton/meter, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).Deze opleiding is bedoeld voor de toekomstige machinist grondverzetmachine met hijsfunctie.

Machinist grondverzetmachine met hijsfuncti

Machinist mobiele kraan

20 dagen

Personen die willen gaan werken als machinist op een mobiele kraan (MK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).Deze opleiding is bedoeld voor de toekomstige machinist mobiele kraan.

Machinist mobiele kraan

Machinist mobiele torenkraan

9 dagen excl. examen

Personen die willen gaan werken als machinist op een mobiele torenkraan (MTK) in de bouw, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).

Machinist mobiele torenkraan

Machinist verreiker met hijsfunctie > 10 ton/meter

9 dagen excl.examen

Personen die willen gaan werken als machinist op een verreiker in de bouw en hijswerkzaamheden moeten verrichten >10 ton/meter, dienen conform de huidige wettelijke regels (Arbeidsomstandighedenwet) in het bezit te zijn van het vakbekwaamheidscertificaat van TCVT (Stichting Toezicht Certificatie Verticaal Transport).

>Machinist verreiker met hijsfunctie

Rigging & Slinging voor Engineers/Inkopers

2 dagen

Deze 2-daagse Rigging & Slinging training is bedoeld om engineers en inkopers een compleet beeld te geven van wat er op het dek van schepen en/of olieplatforms bij de Rigging & Slinging activiteiten allemaal gebeurd. De deelnemer kan hierdoor zijn eigen werkzaamheden beter afstemmen op de praktijk aan boord.

Rigging & Slinging voor Engineers/Inkopers

Rigging & Slinging voor Riggers

3 dagen

Deze 3-daagse praktijkgerichte Rigging & Slinging training is speciaal ontwikkeld voor operationeel personeel (Riggers & Banksman) dat aan boord van schepen en/of op olieplatforms werkt. Alle aspecten van Rigging, Slinging en Mooring worden behandeld in deze training.

Rigging & Slinging voor Riggers