Taxichauffeur

Taxichauffeur

De opleiding tot beroepschauffeur taxi (volledige taxi kaart) verzorgen wij de  theorie- en praktijkles. Met onze cursus bent je op weg naar je nieuwe carriére!

Duur

Theorie lessen: 9 dagdelen
Praktijktraining: 5 dagdelen

Aantal eindtoetsen

Theorie : 40 meerkeuze- vragen (max 8 fouten), duur 60 min.
Praktijk : bestaat uit 3 ritten, 1 e naar een vast object, 2 e naar onbekende locatie/object mag met navigatie, 3 e rit op aanwijzingen klant (examinator) retour naar CBR.

Doelgroep

Kandidaten die parttime of fulltime taxichauffeur willen worden. Na het behalen van alle examens kunnen zij de chauffeurspas aanvragen bij de KIWA.

Studiemateriaal

Lesboek “Theorie leren Taxi
Vakbekwaamheid” (VTO)

Ingangseisen

  • Leeftijd minimaal 21 jaar en in het bezit van rijbewijs B.
  • Geen justitieel verleden (i.v.m. VOG).
  • Mondeling goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Klant- en service gericht optreden.

Inhoud cursus

Administratie en documenten, wet- en regelgeving, ritvoorbereiding, verantwoorde en veilige verkeersdeelname, optreden bij stremmingen en/of ongevallen, communicatie, klantgerichtheid en Beroepshouding, conflictsituaties en eigen gedrag, klachtenprocedure, navigatie en topografie, verkeersregels- borden en de algemene Voorwaarden voor taxivervoer.

Praktijk

Het praktijkleren bestaat uit het oefenen om zonder gebruik van navigatie te kunnen rijden naar een vijftal vooraf bekende adressen. Het juist aanrijden en laten uitstappen aan de z.g. veilige kant. Mondeling kunnen uitleggen wat te doen bij storingen auto en of ongevallen. En in het algemeen veilig vlot en soepel kunnen bewegen in het verkeer. De klant op een correcte manier en tijdig informeren omtrent veranderingen file en of weg- doorbrekingen.

Neem contact op voor meer informatie via het formulier onder

het kopje contact. U mag ons natuurlijk ook bellen 010-5119966.
Contactformulier